לאתגר המתכון הבריא לשבועות והעלאת המתכון הבריא שלכם - לחצו כאן

חיטה ומוצרי חלב

 

חגיגה חלבית בשבועות זה אפשריבריא!

תזונה ים תיכונית ידועה בזכות סגולותיה הבריאותיות וביתרונות שהיא מספקת לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. זוהי התזונה המומלצת לפי הנחיות התזונה הלאומיות של משרד הבריאות.
מוצרי חלב ידועים כבעלי יתרון בריאותי, בשל כמויות הסידן הגבוהות שהם מכילים. סידן חיוני לבניית העצמות ומניעת אוסטאופורוזיס.
לקראת חג השבועות, להלן מספר המלצות לתזונה בריאה במתכונים חלביים ובארוחת החג, ברוח התזונה הים-תיכונית:

  • מתכונים המכילים גבינות לבנות רכות או מלוחות עתירות שומן - החליפו בגבינות המכילות 3%-5% שומן
  • גבינות מלוחות - העדיפו כאלה עם רמות נמוכות יותר של נתרן. קראו את תוויות הסימון התזונתי על-מנת להשוות בין המוצרים
  • גבינות צהובות - החליפו את הגבינות המכילות 20% שומן ומעלה, בגבינות המכילות 5%-9% שומן
  • החליפו את השמנת ביוגורט, כך תחסכו בקלוריות ובשומן רווי 
  • במתכוני פסטה - העדיפו פסטה מקמח מלא
  • במתכון עם קמח – החליפו את הקמח הלבן בקמח מלא
  • שלבו בארוחה מתכונים המשלבים קטניות - למשל: סלט שעועית או קציצות עדשים
  • העדיפו רטבים על בסיס עגבניות, עשבי תיבול, יוגורט ושמן זית, על פני רטבים על בסיס שמנת
  • הוסיפו לארוחה סלטי ירקות או ירקות חתוכים על בסיס רוטב יוגורט או עשבי תיבול
  • לקינוח, כדאי להגיש פירות העונה או סלט פירות במקום עוגות, עוגיות וממתקים
  • העדיפו שתיית מים על פני שתייה ממותקת. ניתן להוסיף למים פלחי לימון, תפוז, עלי נענע או לימונית, כדי לקבל טעם רענן

מתכון לפשטידת גבינה וירקות:

המצרכים:
2 ביצים
5 כפות קמח כוסמין מלא
250 גרם קוטג' 5%
250 גרם גבינה לבנה 5%
גביע יוגורט טבעי 3%
כוס גבינה מגורדת 5% (בולגרית/צפתית/צהובה)
2 כוסות ירק: קישוא/ברוקולי/כרובית/כרישה/פטריות

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים בקערה ולהעביר לתבנית מרובעת משומנת, או לתבנית שקעים ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות.

גם בשבועות זה אפשרי - אוכלים טבעי, צבעוני ובריא יותר!