קול קורא לשיתוף פעולה עם יצרנים ויצרניות בתערוכה 'מה הטעם?' בעקבות ספר התענוגות
'מה הטעם?' – תערוכה בעקבות ספר התענוגות | אוצרת: מרינה פוזנר
אנו מזמינים.ות חקלאים וחקלאיות, שפים ושפיות, יצרנים ויצרניות מהעמק, לקחת חלק בתערוכה 'מה הטעם?' שתעסוק בחיבור שבין אמנות, מוזיקה תוצרת מקומית וקהילה.
מטרת התערוכה היא להאיר את סיפוריהם של נשים וגברים, מקומות ותהליכים שמאחורי המזון הגדל ונוצר בעמק. אנו מאמינים.ות שהחיבור בין היצירה האמנותית לבין התוצרת המקומית יכול לייצר חוויה עוצמתית וחדשה עבור הקהל. זוהי הזדמנות עבורך להציג את התוצרת בהקשר ייחודי, ליצור שיתופי פעולה פוריים ולהיות חלק ממהלך משמעותי לחיזוק המותג האזורי של עמק יזרעאל כמרכז תרבות וקולינריה.
מי ומה אנו מחפשים.ות?
● יצרנים ויצרניות של גבינות: מחלבות בוטיק המייצרות גבינות צאן, בקר או עיזים, בדגש על איכות, מסורת וחדשנות
● אופים ואופות, קונדיטורים.ות: מאפיות ופטיסרי המשלבים.ות עבודת יד, חומרי גלם טריים ויצירתיות, החל מלחמי מחמצת ועד מאפים, עוגות ושוקולדים ייחודיים
● בתי בד ויצרני.ות שמנים: בתי בד המייצרים שמן זית איכותי בשיטות מסורתיות או חדשניות ושמנים בטעמים ייחודיים.
● התמחות בחומר גלם ספציפי: מגדלים.ות, יצרנים ויצרניות המתמחים.ות בגידול או עיבוד חומר גלם מסוים – דבש, חומץ, שומשום, כמהין או כל תוצרת ארטיזנלית ייחודית אחרת.
● חקלאות פירות וירקות: מגדלים ומגדלות, יצרנים ויצרניות, המתמחים.ות בגידול או עיבוד חומר גלם מסוים – ירקות, פירות
● יקבים: יקבי בוטיק, המייצרים יינות איכותיים מכרמים מקומיים
● שפים ושפיות, מסעדנים ומסעדניות Farm-to-Tabl שמגדלים ומגדלות את התוצרת שלהם.ן לבד
למה להצטרף?
● חשיפה רחבה – פרסומים ומיזמים עתידיים שיקדמו את המותג האזורי של עמק יזרעאל כמרכז קולינרי
● חיבור לקהל חדש – הזדמנות להגיע ללקוחות פוטנציאליים דרך פלטפורמות דיגיטליות, שיתופי פעולה קהילתיים ואירועי קולינריה
● חיזוק הכלכלה המקומית – שותפות ביוזמה שתומכת ומעודדת את העסקים הקטנים והבינוניים באזור
● בניית קהילה – חיבור עם יצרנים.ות נוספים.ות, שפים.ות, מסעדנים.ות ויצירת שיתופי פעולה פוריים.
יחד, ניצור פסיפס קולינרי תרבותי שיחשוף את הסיפור של המקום והא.נשים באמצעות חוויה חד פעמית!
על התערוכה
'מה הטעם?: בעקבות ספר התענוגות', מציעה חוויה רב-חושית משותפת שקוראת לחשוב על טעם, קהילה, מקום, צריכה, שימור וקיימות. על איך עונג אמיתי הוא בהכרח תוצר של צורך וערך יחד. התערוכה מזמינה לגלות את הסיפור המלא שמאחורי הצלחת. יחד עם חקלאים וחקלאיות, שפים ושפיות, יצרנים ויצרניות מהעמק, באמצעות האמנות, נחשוף את עולמם.ן המרתק ואת תשומת הלב המושקעת בכל פרי ותוצרת.
בתערוכה "מה הטעם?" תיכנסו למרחב אודיו-ויזואלי חווייתי שנוצר על ידי אמנים ואמניות בינתחומיים.ות בשיתוף עם חקלאים וחקלאיות, יצרני ויצרניות מזון מעמק יזרעאל. זוהי הזדמנות לא רק לראות, אלא גם לטעום, להריח, להקשיב ולהרגיש איך פעולות יומיומיות, כמו אכילה, הופכות ליצירת אמנות של ממש. דרך חוויה זו, נוכל לחשוב יחד על שאלות חשובות כמו - מה, איך ועם מי אנחנו אוכלים.ות, מתי ומאיפה זה מגיע.
עמוס קינן כתב את הספר 'ספר התענוגות' בתום מלחמת ששת הימים, כתזכורת לדברים הטובים שיש לנו בחיים ולתקווה ששווה עבורם. הוא התייחס לדברים שמעבר לשפה, בדומה לאהבה, אושר, אמונה ומוזיקה, והגדיר את
יצירתו כ "ספר בלתי חשוב לחלוטין ומיועד לאנשים שהדברים הבלתי חשובים נראים להם די חשובים, חשובים כמו מלח בתבשיל".
התערוכה תהיה הזמנה להתנסות בחוויה שונה ומעוררת מחשבה, המשלבת טעמים, צלילים ודימויים בדרך מקורית. זו הזדמנות לראות איך בחירה בתוצרת מקומית היא הרבה יותר מתמיכה כלכלית – זוהי השקעה ישירה בבריאות של כולנו, בחיזוק הקהילה ובעתיד מקומי טוב יותר. 'מה הטעם?' היא חגיגה של העשייה המקומית שמטרתה למצב את עמק יזרעאל כמרכז תרבות וקולינריה שוקק חיים.
האמנים והאומניות והמהלך האוצרותי יגיבו לטקסטים מ"ספר התענוגות" ויתרגמו (דרך מפגש עם יצרנים.ות) חומר גלם, אדמה ותהליכי ייצור לסיפור ולתרבות. מטרתנו המשותפת היא לחשוף את התהליכים והערכים שמאחורי התוצרת המקומית וליצור עבור הקהל חוויה שתעניק לו מבט חדש ורענן על האוכל שעל הצלחת.
תחילת העבודה על הפרויקט צפויה בנובמבר 2025 ופתיחת התערוכה בתחילת ינואר 2026.
להרשמה - לחצו כאן
מבין הפונים והפונות יבחרו עד 10 יצרנים ויצרניות, המתאימים.ות ביותר.
תחילת העבודה – אוקטובר 2025.
בברכה,
אוצרות: מרינה פוזנר
מחלקת תרבות ואמנות במועצה האזורית עמק יזרעאל