איך אפשר להציל אוכל, לחסוך כסף ולשמור על הסביבה? אפשר לצמב"ז!

הידעת שבישראל נזרקים1.5  מיליון טון של מזון ראוי למאכל מדי שנה?

חלק גדול מכך נובע מקנייה מוגזמת, קילוף יתר של ירקות, בישול בכמויות גדולות והשלכת שאריות שעדיין טובות למאכל.

התוצאה?40%  מהפסולת שמגיעה להטמנה היא פסולת אורגנית!

אבל זה בידיים שלנו ואפשר לשנות את זה!

בפרויקט מיוחד לעידוד צמבו"ז - צמצום בזבוז מזון, חברנו לשפים מקומיים שהכינו מתוצרת מקומית מתכונים שמראים איך אפשר לבשל חכם, לשמור על הסביבה ולחסוך הרבה כסף.

בואו נתחיל לצמצם בזבוז מזון כבר עכשיו, בכמה צעדים פשוטים:
 תכננו מראש וקנו רק מה שצריך
שמרו שאריות אוכל לארוחה הבאה
השתמשו גם בגבעולים וקליפות במנות מפתיעות
בשלו בכמויות שמתאימות לצורך 

צפו בתומר - השף של מסעדת 'בלה' בבית שערים' שנותן טיפים מעולים לשימוש חכם במזון:

צפו באיילה נוי מאיר–  מייסדת 'אדמה לאדם' מיזם קולינרי להצלת תוצרת חקלאית ותמיכה בחקלאות ישראלית והשף עומר מילר, שנותנים טיפים מעולים לשימוש חכם במזון:

uעוד מתכון לצמבו"ז עם טל סורסקי עורך בלוג האוכל 'מה יש לאכול' ואיילה נוי מאיר – מייסדת 'אדמה לאדם':