פסח

"אָבִיב הִגִּיעַ, פֶּסַח בָּא"
איך נעבור בבריאות ושמחה את ימי החג?
בימי החג, מומלץ להמשיך לאכול לפי עקרונות התזונה הים תיכונית, הידועה בזכות סגולותיה הבריאותיות וביתרונות שהיא מספקת לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות.
המשיכו לשמור על שגרת אכילה בריאה ולשלב בתפריט היומי מגוון רחב של ירקות ופירות, מוצרים מקמח מצות מלא, ירקות עמילניים, כגון: בטטה ותפוח אדמה, אגוזים ושומנים מהצומח, קטניות ואורז מלא.
מה השתנה? החג הזה כולו מצה
מצה מורכבת מקמח חיטה ומים ומספקת כ-160 קק"ל, כמות השווה ל-2 פרוסות לחם!
כדאי לשים לב לכמות המצות שאוכלים ולאכול מצה מקמח מלא, שתעניק תחושת שובע לזמן ארוך יותר.
מתוקים וקינוחים
מומלץ לבחור קינוח על בסיס פירות כמו סלט פירות או קינוחים ביתיים מרכיבים בריאים.
שתו מים בלי לחשוב פעמיים
גם בארוחת החג, מומלץ להעדיף שתיית מים על פני שתייה ממותקת בסוכר. אפשר לרענן את המים עם מגוון תוספות: נענע, פלחי לימון או תפוז, פירות חתוכים, עשבי תיבול שונים ועוד.
בישול ביתי - התנסות שהיא חוויה
את הזמן המשפחתי בבית ניתן לבלות בבישול ביתי משותף וליהנות מארוחות משפחתיות וחברתיות. עדיף להשתמש בחומרי גלם טבעיים שלא עברו עיבוד.
טיולים בחיק הטבע
נצלו את ימי האביב הפורח וחופשת החג לטיולים משפחתיים בחיק הטבע ולפעילות ספורטיבית מהנה.
גם בפסח זה אפשרי - אוכלים טבעי, צבעוני ובריא יותר!