קורס המזווה הביתי
אגף איכות הסביבה במועצה פועל בכל המישורים בחיבור הקהילה לסביבה הטבעית ורואה בכל תושב.ת שגריר.ה של מטרה זו. כחלק מחיבור זה אנו מזמינים אותך לקחת חלק בקורס המזווה הביתי.
הקורס בהדרכת אנה נועה פלד – משלבת מסורות שימור מזון מתרבויות שונות בהתאמה למטבח הישראלי הביתי.
מטרת הקורס:
בקורס נלמד איך לייבש, להתסיס, להחמיץ ולשמר בוואקום פירות וירקות. בכל מפגש נעמיק לתוך טכניקת שימור אחת. ונלמד על מגוון המוצרים שאפשר להכין בעזרתה ואיך ליישם בבית.
המפגשים יתחילו עם הרצאה וימשיכו לסדנה מעשית שבה נשמר מזון יחד. הלמידה תהיה גם תאורטית וגם מעשית.
מה יקבלו משתתפי הקורס?
כלים כיצד ליצור מזווה אישי ואיכותי, טכניקות שימור שונות שיעזרו לנו לצמצם את בזבוז המזון
מה יתנו בתמורה בוגרות ובוגרי הקורס?
הקורס ממומן בחלקו על ידי אגף איכות הסביבה, בתמורה לכך, כל בוגר.ת של הקורס יתחייבו בהעברת סדנה של כשעתיים בקהילה בנושא הקורס
מבנה הקורס:
6 מפגשים בימי ראשון בין השעות 17:30-19:45. בבית ספר קישון שברמת דוד
בעלות מסובסדת ע"י אגף איכות הסביבה של 600 ₪
תאריכים:
2/11/25 הכרות עם עולם שימור המזון והמזווה הביתי- מבוא לשימורים, טכניקות שימור, כללי בטיחות ולסיום נכין עשבים לייבוש.
16/11/25 ייבוש מזון – נלמד על צורות הייבוש השונות ועל הכנת מוצרים מיובשים, נלמד על תהליך הכנת לדר ונכין יחד מלח עשבים.
30/11/25 חומץ ושימורי מוחמצים- נלמד על תהליך הכנת החומץ, על טכניקת שימור ירקות מוחמצים בוואקום ועל התפקיד החשוב של חומץ בשימור המזון. לסיום נכין יחד חומץ וירקות מוחמצים בוואקום.
14/12/25 שימורי פירות- נלמד על שימור מיצים, סירופים ופירות בוואקום. נשמר יחד ריבה ונלמד איך ליצור וואקום בצנצנות.
28/12/25 התססה- נלמד על צורות שונות של תסיסה, התפקיד של התססה במזווה ואיך שומרים מותססים לאורך זמן. נכין יחד ירקות מותססים ופרי מותסס בסוכר.
11/1/26 שימורי עגבניות- נלמד על הטכניקות הרבות לשימור עגבניות. נכין יחד רוטב עגבניות משומר בוואקום.
תאריך חלופי: 25/1/26
לפרטים נוספים: תמר אודם - 054-4831453
-
ההרשמה לתושבי מועצה אזורית עמק יזרעאל בלבד!
-
בהתאם לחוק הגנת הצרכן: ביטול עד שבועיים לפני תחילת הקורס יזכה בהחזר מלא. ביטול בטווח של שבועיים ועד תחילת הקורס יזכה בהחזר בניכוי 20%. עם פתיחת הקורס לא יתאפשר החזר כספי
שלך ובשבילך,
אגף איכות הסביבה


